Massagebehandelingen

Massage behandelingen zijn niet alleen voor sporters die met blessures kampen.
Ook mensen met een pijnlijke nek, zere schouder, RSI, hoofdpijn, pijn tussen de schouderbladen, onderrug klachten etc. hebben baat bij een sportmassage.
Al deze kwetsuren behoren tot de probleemgebieden die de sportmasseur kan behandelen.

Het gaat namelijk allemaal om spieren die door spanning of overbelasting verkrampt raken, en vast gaan zitten.
Door massage wordt de doorbloeding van deze spieren weer bevorderd en worden de spieren soepeler.
De opgehoopte spanning wordt uit de spieren gekneed en daardoor gaat de pijn verminderen, en als er geen andere aanwijsbare oorzaken zijn, zal deze in zijn geheel verdwijnen.

De sportmasseur is er ook voor opgeleid om, mochten er wel andere oorzaken zijn dan vastzittende spieren, dit te lokaliseren en je door te verwijzen naar een fysiotherapeut of naar de huisarts. Daardoor is sportmassage ook preventief heel belangrijk.

Bij mensen die door hun beroep een verhoogd risico hebben om klachten te krijgen in het nek/schoudergebied wordt geadviseerd om zich regelmatig te laten masseren door een sportmasseur.


In de schouders en de nek bevindt zich vaak veel spanning. Gespannen achter de computer werken, te veel last op je schouders nemen zijn bekende oorzaken . Spanning in de schouder en nek veroorzaken ook vaak hoofdpijn en pijn in de armen. Regelmatig de schouder en nek laten masseren kan een verlichting zijn en klachten voorkomen.

Pijnklachten van vastzittende nek en schouderspieren kunnen ook een uiting zijn van de drukte van alledag ( gezin,werk, relatie, sociale contakten enz. ) het zijn soms tekenen van overbelasting.

Hardlopers, trimmers, mountainbikers en wandelaars doen er verstandig aan om regelmatig de beenspieren te laten masseren. Dit om een goede doorbloeding te stimuleren en verzuring te voorkomen en daardoor dus klachten.


Massages worden alleen gegeven door Paul.