Massagebehandelingen

Massage behandelingen zijn niet alleen voor sporters die met blessures kampen. Ook mensen met een pijnlijke nek, zere schouder, RSI, hoofdpijn, pijn tussen de schouderbladen, onderrug klachten etc. hebben baat bij een sportmassage.
Al deze kwetsuren behoren tot de probleemgebieden die de sportmasseur kan behandelen.

Het gaat namelijk allemaal om spieren die door spanning of overbelasting verkrampt raken, en vast gaan zitten. Door massage wordt de doorbloeding van deze spieren weer bevorderd en worden de spieren weer soepeler. De opgehoopte spanning wordt uit de spieren gekneed en daardoor gaat de pijn verminderen, en als er geen andere aanwijsbare oorzaken zijn, in zijn geheel verdwijnen.

De sportmasseur is er ook voor opgeleid om, mochten er wel andere oorzaken zijn dan vastzittende spieren, dit te lokaliseren en u door te verwijzen naar een fysiotherapeut of naar de huisarts. Daardoor is sportmassage ook preventief heel belangrijk.

Bij mensen die door hun beroep een verhoogd risico hebben om klachten te krijgen in het nek/schoudergebied wordt geadviseerd om zich regelmatig te laten masseren door een sportmasseur.


Hieronder de verschillende massagebehandelingen die door ons gegeven worden.

Sportmassage

Combi-massage

Zwangerschaps-massage

Sportmassage

In de schouders en de nek bevindt zich vaak veel spanning. Gespannen achter de computer werken, te veel last op je schouders nemen zijn bekende oorzaken . Spanning in de schouder en nek veroorzaken ook vaak hoofdpijn en pijn in de armen. Regelmatig de schouder en nek laten masseren kan een verlichting zijn en klachten voorkomen.

Pijnklachten van vastzittende nek en schouderspieren kunnen ook een uiting zijn van de drukte van alledag ( gezin,werk, relatie, sociale contakten enz. ) het zijn soms tekenen van overbelasting.

Hardlopers, trimmers, mountainbikers en wandelaars doen er verstandig aan om regelmatig de beenspieren te laten masseren. Dit om een goede doorbloeding te stimuleren en verzuring te voorkomen en daardoor dus klachten.

Combi-massage

Dit is een combinatie van sportmassage en hot-stonemassage. De behandeling bestaat uit een rug-schouder massage van 30 minuten en daarna als afsluiting een hot-stone-massage van 15 min. Deze combinatie is een weldaad voor de spieren en geeft een totale diepe onspanning.

Zwangerschaps-massage

Deze massage wordt gegeven op een speciaal voor de zwangere vrouw gemaakt kussen. Een Amerikaanse fysiotherapeut heeft dit kussen ontwikkeld, waarbij het mogelijk is om tot de laatste week van de zwangerschap, op de buik liggend, gemasseerd te worden.

Hierdoor is het niet alleen een weldaad voor de gemasseerde rug, maar ook de onderrug en de buikspieren kunnen even ontspannen omdat de buik wordt opgevangen in het kussen.

Ik heb deze massage zelfs gegeven aan zwangere vrouwen die al in de 37e en 38e week van hun zwangerschap waren.

Het is dan alleen al heerlijk om een half uur op je buik te kunnen liggen want dat geeft ook al een enorme ontspanning.


Bij een half uur massage kan gekozen worden tussen alleen de benen of alleen de rug.

De benen krijgen het vaak zwaar te verduren door het extra gewicht en een massage kan dan verlichting brengen en de bloeddoorstroming stimuleren. Kramp kan door regelmatige massage zo tot een minimum worden beperkt.